Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

2020.09.28.

"Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől" - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa vasárnap a közmédiának

Továbbra is fel kell hívni a maszk használatára és a maszk helyes használatára, ugyanis ez még mindig nem elég elterjedt. 
Ha az emberek betartják a szabályokat és felelősségteljesen viselkednek ebben a nehéz időszakban, akkor elkerülhető az a viszontagság, ami több nyugat-európai országban volt tapasztalható.
A második hullám sokkal erősebb az előzőnél, illetve az átlagéletkor sokkal alacsonyabb a korábbinál. Kórházi ellátásra az idős betegek szorulnak leginkább, de elképzelhető az is, hogy középkorúak is a lélegeztetőgépre kerülhetnek. Ezért is nagyon fontos, hogy betartva a szabályokat, maszkot hordjunk! 
A kórházi ellátás biztosításával kapcsolatban arról beszélt, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban szombaton újabb kapacitásokat nyitottak mind a fekvőbeteg, mint az intenzív osztályon. A betegek beáramlása folyamatos, de a személyzet képes ellátni a feladatát - tette hozzá.
A betegség kezelésével kapcsolatban azt mondta: az első hullámban sok kísérleti terápiát használtak, ezek mára letisztultak, ismerik, hogy mely tablettás kezelések hatékonyak a betegség kezdeti időszakában, és a plazmaterápia is egyre elterjedtebb.


Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szlavik-nem-igaz-hogy-maszk-nem-ved-fertozes-ellen

 

Oszd meg másokkal is!

Vissza