Kötelező szájmaszk viselés a mozikban, színházakban Budapesten

2020.09.18.

Mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

Amennyiben ezekben az intézményekben és helyszíneken valaki nem a szabályok szerint vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor 8 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy 15 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

A rendelet kivételként határozza meg az említett helyeken való étel- és italfogyasztást. A maszk viselési kötelezettség az előadókra nem vonatkozhat, mivel ez a művészi önkifejezést nagyban megnehezítené.

A Fővárosi Közgyűlés döntött arról is, felhívja a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, hogy mosható maszkok osztásával népszerűsítsék a maszkviselést. Továbbá felhívják a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló mozik és színházak üzemeltetőit, hogy a maszk nélkül előadásra érkező nézők részére biztosítsanak maszkot, illetve ugyanerre kérik a többi budapesti színház és mozi üzemeltetőjét is.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200914/eldolt-akar-15-ezres-birsag-is-jarhat-budapesten-a-rossz-maszkviselesert-448666

Oszd meg másokkal is!

Vissza