Amennyiben ki kell mozdulnia otthonából fontos a szabályok betartása

2020.05.08.

Bár Budapest és Pest megyén kívül enyhítettek a korlátozásokon, azonban a továbbiakban is nagyon fontos, hogy betartsuk a másokkal való érintkezések szabályait. 

Amennyiben mégis ki kell mozdulnia továbbra is fokozottan kell vigyázni.  Minden esetben viseljen maszkot, mely jól eltakarja az arcát (száját és orrát feltétlenül). Igyekezzen kesztyűt hordani, ezt pedig használat után megfelelően fertőtleníteni és/vagy egy jól zárható kukába kidobni.  

A másokkal való érintkezést mindenki köteles a lehető legkisebb mértékűre csökkenteni. A másik embertől lehetőség szerint LEGALÁBB 1,5 méter távolságot kell tartani. 

Ezeknek az úgynevezett 1,5 méteres védősávoknak a megtartása a közterületeken, parkokban, illetve az újonnan megnyitott strandok, valamint a szabadtéri fürdőkben, a szabadtéri múzeumokban és állatkertekben is kötelező.

Amennyiben vásárolni megy, tömegközlekedést vagy taxit használ, köteles maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarnia az arcát.

A vendéglátóhelyek teraszain az ott tartózkodás megengedett, azonban a vendéglátó üzleten belül tilos.

Ezután is külön idősáv segíti az idősek bevásárlási lehetőségét: 9.00 óra és 12.00 óra között az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat forgalmazó üzleteket csak a 65. életévüket betöltött személyek látogathatják. 

Oszd meg másokkal is!

Vissza