7 egyszerű lépés, hogy megvédje magát és másokat a COVID-19.-től

2020.04.25.
  1. Mosson gyakran és alaposan kezet! Legalább 20 másodpercig tartó kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítő használata ajánlott.
  2. Kerülje a szem, a száj, az orr érintését! Szennyezett kézzel a szem, a száj vagy az orr érintése esetén a kórokozók és így az új koronavírus is a szervezetbe kerülhetnek és megfertőződhetünk velük. Mások arcához se érjen
  3. Könyökhajlatba vagy papírzsebkendőbe tüsszentsen vagy köhögjön! A használt zsebkendőt azonnal ki kell dobni, ezután alaposan mossa meg kezét vagy alkoholos kézfertőtlenítőt használjon. Abban az esetben, ha nincs Önnél papírzsebkendő, akkor a a felemelt könyökhajlatába tüsszentsen vagy köhögjön.
  4. Ne menjen tömegbe! A lehető legkevesebb emberrel kerüljön fizikai kapcsolatba. Tartsa be a 2 méteres távolságot más személyektől.
  5. Maradjon otthon, ha nem érzi jól magát, még akkor is, ha csak hőemelkedése van és kissé köhög! Figyelje a tüneteit és fokozottan ügyeljen immunrendszere megerősítésére.
  6. Ha láza van, köhög és nehézlégzést tapasztal - mihamarabb kérjen háziorvosi segítséget, azonban ezt telefonon tegye meg először!
  7. Figyelje a legfrissebb WHO híreket (World Health Organization - Egészségügyi Világszervezet)! Maradjon képben és legyen naprakész a koronavírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatban.

Forrás: World Health Organization (WHO) Facebook poszt, 7 simple steps to protect yourself and others from COVID-19.

Oszd meg másokkal is!

Vissza